Pedagogiske verktøy

Ressursbank Internasjonalt Utvalg for Folkehøgskolen

IU er opptatt av at folkehøgskoler skal være med på å danne globale medborgere. I denne ressurbanken finner du informasjon, ideer, undervisningsmateriell og linker til andre idébrønner som er nyttige når man skal undervise/ha fokus på hva det innebærer å være en global medborger.

Dilemma - på sporet av globale rettigheter

Fagligt Fælles Forbund (3F) i Danmark har laget DILEMMA, et online-spill til undervisvisning på VGS som viser noen av dilemmaene bak global handel. Fra introduksjonen til spillet "Verden over knokler millioner af mennesker med at sy t-shirts, dyrke bananer og lave mobiltelefoner, som vi kan købe i Danmark. Mange af dem er fattige, selv om de arbejder længe hver eneste dag. Nogle har næsten ingen rettigheder.Alligevel kan de gøre en forskel. For sig selv og for andre."

Manual i fredsundervisning

Hva kan jeg gjøre for fred? Den globale fredsskole – et samarbeid mellom Norges fredslag og Internasjonalt Utvalg for Folkehøgskolene. 

globus

E-biblioteket

E-biblioteket inneholder over 2000 lenker til temasider, dokumenter og nettsteder. De fleste av disse er på norsk. Her finner du artikler fra blant annet NUPI sitt Hvor hender det og Bistandsaktuelt, samt temasider og digitale publikasjoner fra Norad, Redd Barna, Flyktninghjelpen, UD og mange andre norske nord-sør aktører.

Søk i e-biblioteket på global.no →