Foto: Handikapforbundet

Funksjonshemmede, menneskerettigheter og bistand

Hva er en menneskerettighet? Hvilke menneskerettighetskonvensjoner har FN utarbeidet? Hvorfor er det laget en konvensjon spesielt for funksjonshemmede? Opplegget er utviklet av Norges Handikapforbund.

1. Øvelse om menneskerettigheter

2. Les og oppsummer artikkelen i overskrifter

3. Ta stilling til ulike påstander

Læreren har klart ulike påstander om menneskerettighetsbrudd, fattigdom og bistand som dere kan ta stilling til for å se hva dere mener om temaene.

4. Skriv en rapport om funksjonshemmede i fattige land

Bruk linkene under vil du vite mer nederst på siden.

5. Skriv et innlegg til Si;D

Eksempel på leserinnlegg finner du her.

6. Diskuter inkluderende tiltak for utvikling i klassen

Se filmen om NORADs rapport om hvordan funksjonshemmede ofte faller utenfor bistandsprosjekter som bakgrunn for klassediskusjonen.

Foto: Handikapforbundet