Sosialkunnskap

Barn og klima

Plan Norge har her samlet ti ulike oppgaver knyttet til barn og klima. Disse oppgave brukes sammen med filmen «Barn og klima», og tar sikte på å gi økt kunnskap om klimaendringene og legge til rette for refleksjon rundt temaet.

Gå til undervisningsopplegg Kompetansemål

Sosialkunnskap VGS:

• Forklare begrepet bærekraftig utvikling og drøfte miljøutfordringer som følger av økonomisk globalisering.

Menneskerettigheter for alle?

Menneskerettighetene gjelder for alle. Likevel er det mange funksjonshemmede som i praksis ikke får sine menneskerettigheter oppfyllt. Hvilke utfordringer møter funksjonshemmede i fattige land på skolen, i arbeidslivet og i samfunnet generelt? Opplegget er laget av Norges Handikapforbund.

Gå til undervisningsopplegg Kompetansemål
  • beskrive og analysere utfordringer funksjonshemmede kan møte og vurdere tilrettelegging for aktiv deltakelse i samfunnet
  • drøfte utfordringer som myndighetene og frivillige organisasjoner har i arbeidet med å fremme menneskerettighetene
  • vurdere egne muligheter til å fremme menneskerettigheter