Nye opplegg

Global Skole er et gratis supplement til undervisning i blant annet samfunnsfagene, RLE, naturfag, endel valgfag på videregående, samt språkfagene. Global Skole tar ikke sikte på å dekke hele pensum innenfor fagene, men håper å bidra med gode undervisningsopplegg knyttet til de mest relevante kompetansemålene.

Her finner du de nyeste oppleggene:

Operasjon Dagsverk: Ressurser i Kongo

Denne oppgaven vil gi en større forståelse for urettferdighetene i verden, med spesielt fokus på DR Kongo. Undervisningsopplegg for VGS og ungdomsskole fra Operasjon Dagsverk.

Operasjon Dagsverk: Verdens Regnskoger

Denne oppgaven gir økt forståelse for konsekvensene av menneskelig aktivitet, interessekonflikter og dagsaktuelle miljøspørsmål gjennom å undersøke og reflektere rundt forskjellige regnskoger i verden. Undervisningsopplegg for VGS og ungdomsskole fra Operasjon Dagsverk.

Internasjonal handel og bærekraftig utvikling

Fairtrade Norge har utviklet et undervisnings-opplegg som gir kunnskap om rettferdig handel. Opplegget er tilrettelagt for VGS og dekker kompetansemål innenfor både samfunnsøkonomi, naturfag, geografi, samfunnsfag og politikk.

Å jobbe på en te-plantasje

Et undervisningsopplegg for 5.-7.trinn utviklet av Hei Verden som inneholder film og matteoppgaver. Tema er urettferdig handel, og vi skal bli kjent med noen damer som jobber på en te-plantasje i Bangladesh.

Å være jente i Bangladesh

Film om utfordringene ved å være jente i Bangladesh. Det følger med lærerveiledning og oppgaver. Undervisningsopplegget er utviklet av Hei Verden.